Zaželi 2

JAVNA TRIBINA S CILJEM PREDSTAVLJANJA PROJKETA

U sklopu provedbe projekta „Zaželi za Općinu Udbina“ – II. faza, održana je Javna tribina s ciljem predstavljanja projekta i značenja njegove provedbe na području naše općine u prostorijama KIC-a dana 30. i 31. 03. 2021. godine u tri dijela radi broja ljudi uz pridržavanja svih epidemioloških mjera. Predstavljanju je prisustvovala oko 75 osoba kojima je kroz prezentaciju voditeljica projekta Nikolina Orešković predstavila projekt sa naglaskom na ciljeve projekta. Okupljene je pozdravio i Općinski načelnik Josip Seuček koji izrazio je veliko zadovoljstvo što smo korisnici ovoga projekta, te obrazložio važnost projekata kao poticaj za daljnje nastojanje u ostvarivanju sličnih ciljeva.

Projekt je financiran od EU iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu 3.017.590,00 kn bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, od toga 12 mjeseci za 33 zaposlene žene i 200 korisnika na području naše općine.

Tijekom provedbe projekta, zaposlene žene će skrbiti o korisnicima kroz pomoć u kući, u održavanju higijene stambenog prostora, posredovanju pri ostvarivanju različitih prava, nabavci lijekova i namirnica, no od svega važnije, aktivno će doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji.

Na kraju projektnog razdoblja predviđeno je obrazovanje za sve žene.

Važno za napomenuti je da će i korisnici kroz svih 12 mjeseci biti opskrbljeni sa paketima u kojima su sredstva za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora (u visini od 50,00 kn).

U tu svrhu tribine, uz letke, napravljeni su i plakati koji su izvješeni na oglasnim pločama, i roll-up baner na kojima su istaknuti svi elementi vidljivosti. Svim prisutnima podijeljeni su promotivni materijali (vrećica, kemijska olovka, blokić, USB, letak). Nakon prezentacije upriličen je prigodni domjenak.

Organizacija javne tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.